Labākais veids, kā sasaldēt pārtiku
Principā pārtiku vislabāk sasaldēt hermētiski noslēgtos saldēšanas traukos. Dārzeņus vislabāk ievietot saldēšanas maisiņos ar aizvelkamu aizdari vai klipšiem. Sautējumiem un zupām piemērotāki ir stikla trauki. Ja iespējams, ieteicams saldēt mazos daudzumos. Zupas, buljonus vai kapātus zaļumus var sasaldēt ledus kubiņos. Šādā veidā produktus var vieglāk sadalīt porcijās, turklāt ledus kubiņi izkūst ļoti ātri.
Cik ilgi pārtiku var uzglabāt saldētavā
līdz 6 mēnešiem | līdz 8 mēnešiem | līdz 12 mēnešiem | |
---|---|---|---|
Zivis | |||
Mājputnu un cita gaļa | |||
Desas | |||
Dārzeņi, augļi | |||
Kūkas, konditorejas izstrādājumi | |||
Gatavi ēdieni |
Ko var un ko nevar ievietot saldētavā
Nelieciet sasaldējamo pārtiku kopā ar jau sasaldētu pārtiku. Saldēšanai ir piemēroti šādi pārtikas produkti: maizes izstrādājumi, zivis un jūras veltes, mājputnu, medījumu un cita gaļa, dārzeņi, augļi, zaļumi, olas bez čaumalas, piena produkti, piemēram, siers un sviests, gatavi ēdieni un pārpalikumi, piemēram, zupas, sautējumi, cepta gaļa un zivs, kartupeļu ēdieni, suflē un deserti. Šie produkti NAV piemēroti saldēšanai: dārzeņi, kas parasti tiek lietoti uzturā neapstrādāti, piemēram, salāti vai redīsi, olas ar čaumalu, vīnogas, veseli āboli, bumbieri un persiki, cieti vārītas olas, jogurts, skābpiena produkti, skābais krējums, crème fraîche un majonēze.
Nekādu pārtikas apsaldējumu
Pārtikas apsaldējumi rodas tad, ja saldētās pārtikas iepakojumā ir pārāk daudz gaisa. Piemēram, gaļas virsmai izžūstot, apsaldētajās vietās sāk parādīties balti vai pelēki plankumi. Šāda pārtika nav pilnībā sabojājusies, bet tās garša nebūs tik laba. Centieties izmantot piemērotu iepakojumu, lai pārtika neapsaltu.
Patīkamas saldēšanas padomi
Pateicoties brīvdienu iestatījumam, jūs varat neraizējoties doties atpūtā. Kad funkcija ir aktivizēta, ledusskapis uztur aptuveni +14 °C temperatūru ledusskapja nodalījumā un aptuveni –18 °C temperatūru saldētavā. Tādējādi saldētā pārtika tiek pasargāta, bet galvenajā ledusskapja nodalījumā tiek samazināts liekais enerģijas patēriņš.